Logo Cats Relax

Niet-invasief trimmen op een kat-en vachtvriendelijke manier aan huis

Wat is kat- en vachtvriendelijk trimmen?

Wanneer jouw lieveling hulp nodig heeft bij de verzorging van de vacht dan doen wij dit op een vachtvriendelijke manier. Dit is een methode om de vacht zoveel mogelijk te sparen.

Katten die klitten of vilt in hun vacht hebben ervaren pijn en dienen zo snel mogelijk geholpen te worden. Omdat wij volgens de vachtbesparende trimmethode werken betekent dit dat wij enkel de beschadigde stukken vacht zullen weghalen. Wanneer er een te groot aantal klitten of vilt aanwezig is dan zal er gekozen worden om dit weg te scheren. De rest van de vacht wordt dan geborsteld en gekamd. Dit geeft soms een vreemd resultaat qua zicht maar dit is wel de meest kat-en vachtvriendelijke manier.

Als de vacht van de kat vies is wordt deze gereinigd. Hiervoor gebruiken we bij voorkeur de producten van DermaGroom. Deze zijn huid- en vachtvriendelijk, verwijderen vuil en luchtjes, hydrateren en verzachten.

Afbeelding van een kat. Kattentrimmer aan huis. Vachtvriendelijke kattenverzorging.
Kat in de tuin. Afbeelding van een kat. Kattentrimmer aan huis. Vachtvriendelijke kattenverzorging.

Jouw kat is baas

Al onze trimbeurten verlopen op het tempo van jouw kat. We houden continu alle mogelijke stresssignalen in de gaten zodat de vachtbehandeling zo rustig en relaxed mogelijk verloopt.
Wanneer we merken dat de kat nood heeft aan een break dan lassen we een pauze in. Dit doen we door even met de kat te spelen, iets lekkers te geven, … Soms gebeurt het ook dat er meerdere sessies nodig zijn. Jouw kat geeft immers aan wat mogelijk is.

We werken met geurzakjes van kattenkruid en valeriaan en hebben ook allerlei lekkers bij. We gebruiken nooit dwangmiddelen en houden jouw kat zeker en vast nooit in een houdgreep. Met rust en geduld hanteren wij een katvriendelijke behandeling die zo aangenaam en stressvrij mogelijk wordt gemaakt.

Elke sessie wordt positief afgesloten zodat jouw kat er een leuke ervaring aan overhoudt.

Katvriendelijke behandeling aan huis

Onze katvriendelijke manier van werken houdt het volgende in:

  • We werken met liefde, geduld en respect voor jouw kat.
  • We werken in een rustige ruimte zonder een overvloed aan prikkels maar met voldoende licht.
  • We gebruiken een eigen dekentje van jouw kat tijdens de behandeling en werken met rustgevende producten zoals bv. bachbloesems en kruiden.
  • Niet veel katten willen graag in het reismandje daarom ook komen wij bij u aan huis en verzorgen hen in hun eigen omgeving (minder stress voor de kat en baasje).
  • Wij brengen uiteraard ons eigen materiaal mee, incl. ons trimtafeltje.